Eplekake med vaniljekrem

Nå er det offisielt høst og eplekake hører så definitivt til høsten for meg. Her i hagen bugner det av epler og pærer men det er ikke modent enda.. Men, da jeg fikk overlevert en fin bærepose med sommerepler så var det bare å sette i gang - eplekake måtte vi ha! Denne versjonen er kjempegod, med vaniljekrem inni.. det gjør den kanskje ekstra saftig. Holdbar er den også, den blir nesten bare bedre etter noen dager. 

Du trenger: 

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 3 ss revet skall av appelsin
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts bakepulver
  • 350 g hvetemel
  • 100 g smeltet smør

Fyll:

  • eplebåter
  • sukker
  • kanel
  • nellik
  • en boks ferdig vaniljekrem 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis før du pisker i revet appelsinskall og kremfløte. Sikt i mel og bakepulver og bland godt før du har i smeltet smør. Rør til du har en klumpefri røre. Hell røren i en godt smurt form (jeg bruker springform 28 cm). Ha så på vaniljekrem i 'kladder' oppå røren. 

Rens og skjær epler i passe biter. jeg har ikke skrevet hvor mange, for jeg liker å bruke MASSE epler i eplekake. Bruk så mye eller lite du vil! Lag en blanding av sukker og kanel og litt malt nellik i en frysepose før du har eplene oppi og rister godt slik at sukker/krydderblandingen fordeles godt rundt på eplebåtene. Press så eplebåter rundt i kaken, så mye du vil. Til slutt har jeg litt ekstra sukker og kanel på toppen men det er jo helt valgfritt. 

Stek kaken på 180°C midt i ovnen ca 60- 70 minutter og avkjøl kaken i formen.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet og prøver hele tiden å finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Håper du vil finne inspirasjon hos meg til å prøve noe nytt Følg med!

hits