Quiche med Västerbottenost

Her i huset er vi glad i alt som inneholder ost! Quiche lager vi titt og ofte og etter at vi nylig var i Sverige og tok med oss Västerbottenost hjem så var det selvsagt at vi måtte lage pai med den. Stort sett når vi lager dette så er det litt sånn at vi tager det vi haver, og i dag var intet unntak. Det meste går an å ha i en slik pai, det er vel bare smak og behag og fantasien som setter grensene. Så lenge du har egg & melk eller fløte og en paibunn (hjemmelaget eller ferdig) så er du langt på vei :) I denne paien har vi jukset, vi gjør ofte det når det gjelder bunnen.. Jeg har prøvd meg på å lage bunn fra scratch noen ganger, men jeg synes faktisk at den ferdige du får kjøpt i butikken er god også, og ikke minst - det er så enkelt! I oppskriften som følger er det pai med skinke, cottage cheese, spinat & Västerbottenost. Osten kan selvfølgelig være hvilken som helst ost, men bruk gjerne en smaksrik en.

Du trenger:

  • Ferdig paibunn 
  • En pakke smårettskinke eller annen skinke i små biter
  • En stor pakke fersk spinat
  • 5 egg
  • 2 dl matfløte
  • 1 liten boks cottage cheese
  • 200 gram revet Västerbotten ost - eller annen smaksrik ost 
  • salt & pepper
  • Tomater til toppen

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Fres skinkebitene i litt smør eller olje i en varm stekepanne og ha så i spinaten. Rør rundt til spinaten har sunket sammen og sett til side. Knekk eggene oppi en bolle og bland disse sammen før du har i cottage cheese, fløte og litt revet ost, samt litt salt & pepper. Ha paibunnen i en paiform og prikke den litt i bunnen med en gaffel. Fordel spinat og skinkeblandingen over paibunnen og hell over eggeblandingen. Strø over resten av osten og legg tomater på toppen der igjen. Stek paien midt i ovnen, 180 grader, i ca 35 minutter til den er gylden på toppen. 

Server gjerne med en frisk salat eller bare som den er. Både varm og kald. Den er like god dagen etter, bare ha den i kjøleskapet over natten. 

4 kommentarer

Lilli

07.09.2017 kl.23:15

Det så veldig godt ut :)

helmetrockskitchen

08.09.2017 kl.09:17

Lilli: Tusen takk, den er veldig god :) Ha en nydelig dag!

elisebr

08.09.2017 kl.09:57

Så god den så ut! :) Elsker pai! :)

helmetrockskitchen

08.09.2017 kl.11:44

elisebr: Hehe! Det gjør jeg også! :-D

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet og prøver hele tiden å finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Håper du vil finne inspirasjon hos meg til å prøve noe nytt Følg med!

hits