hits

Blogg

Ertesuppe (gul gass)

Ertesuppe er tradisjonsrikt, sunt og fult av mineraler. Grunnen til den goofy overskriften er at i en av kokebkene vi eier heter ertesuppen enkelt og greit gul gass.. hehehe! Det er fra en kokebok med norsk tradisjonsmat.

Vi er fortsatt p suppekjret her i heimen, s det blir en del suppeoppskrifter om dagen! Men det er hst, mrkt og kaldt og det er jo bare s godt med en skikkelig varmende bolle hjemmelaget suppe! I tillegg er min bedre halvdel snufsete og harkete og da fungerer jo suppen ogs nesten som lindrende medisin.

Jeg liker best lage supper som tar litt tid, at det kan putre p komfyren i timesvis og bare bli bedre og bedre av det. For meg er det nesten sjelelig med langtidslaget mat i det hele tatt. Alt er liksom klart for bare sette seg tilbords, nr maten endelig blir ferdig - av seg selv. Og innimellom m kokken smake, smake til og justere, til det blir perfekt, det er halve kosen selv om det mer enn en gang har endt med at jeg har gtt halvveis mett til eget bord. Men likevel, det er noe tilfredsstillende med en stor gryte putrende p ovnen i lang tid. (Det samme gjelder for mat i stekeovnen!)

I dag blir det ertesuppe p menyen vr til middag. Ertene la jeg i blt i gr kveld. bltlegge gjr du helt enkelt ved legge bnnene i kaldt vann med litt salt (1-2 ts per liter vann) over natten, minst tte timer. (Bltleggingen reduserer ogs gassdannelse i magen...) Suppen kan du fint gjre vegetar ved droppe svineknoken, men da trengs nok litt mer krydderier da den salte knoken setter en del smak i suppen.

(En gang MTTE jeg ha ertesuppe, men det var ingen knoke oppdrive, da brukte jeg likegjerne svinekam og det ble akkurat like godt. Bare som et lite tips!)

Du trenger:

  • trkede gule erter
  • vann
  • svineknoke (eller annet salt svinekjtt)
  • 3-4 gulrtter
  • 1 gul lk
  • 1 purre
  • 1-2 potet (valgfritt)
  • salt pepper
  • timian
  • laurbrblad

Slik gjr du:

Som nevnt over br du bltlegge ertene over natten. Det er ikke et must men jeg synes suppen smaker mer nr ertene er bltlagt p forhnd + mageknipen blir ikke s ille. Sil og skyll ertene og ha de i en stor kjele med vann, svineknoken, lk, timian og laurbrblad og la det koke i ca 2 timer. Etter to timer har du i resten av grnnsakene (renset og hakket) og lar det koke i ca 30 minutter til, fr du har ut kjttet. La kjttet avkjle seg litt fr du skjrer det i sm biter og har tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper.

Server med en kvast frisk timian og flatbrd!


https://www.etsy.com/no-en/listing/165513528/give-peas-a-chance-typographic-print?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=typoography%20poster&ref=sr_gallery_4

#mat #oppskrift #suppe #hstmat #middag

Superenkel Omelett til Lunsj

Jeg pnet kjleskapet fr i dag p leting etter hva jeg kunne tenke meg til lunsj.. jeg hadde tenkt og tenkt men det var ingenting som fristet.

Men s fikk jeg ye p eggene og umiddelbart kom jeg p hva dagens lunsj skulle bli: Omelett! S enkelt, og s godt!

I en omelett kan man jo putte i hva enn man har og liker, og her var det enkelt. Vi hadde en halv pakke bacon som uansett skulle brukes opp + ost og cherrytomater.

Omeletten rrte jeg sammen i en fei med litt melk og etter ett kvarter var maten p tallerkenen! Oppskriften p hvordan jeg gjorde min finner du her.

Du trenger (til 2 personer):

  • 4 egg
  • 4 ss melk (eller flte)
  • 1/2 pakke bacon
  • 5-6 cherrytomater
  • noen skiver gulost
  • litt hvit pepper
  • litt smr
  • litt salt om du nsker men jeg brukte ikke det denne gangen da bde baconet og osten tilfrer retten nok salt for min del.

Slik gjr du:

Start med klippe baconskivene i passe brede strimler og stek disse i litt smr i en panne.

Mens baconet steker knekker du eggene i en liten bolle, har oppi melken og hvit pepper og visper dette lett sammen.

Nr baconet er ferdigstekt har du dette over p en tallerken dekt med papir slik at fettet renner av.

Ha litt mer smr i stekepannen p middels lav varme og ha oppi omelettrren. Ha s over bacon og tomater skret i skiver, og s osten til slutt.

La det st p svak varme til omeletten er s fast som du foretrekker den og at osten er smeltet. Dekk gjerne stekepannen med et lokk.

Brett omeletten i to - og voila! Lunsjen er klar!

Tilbehret i dag var en nystekt baguett og litt ruccola og tomater og det mettet akkurat passe.



P bildet ser dere at jeg har brukt litt for hy varme i begynnelsen, men den ble uansett like god som den skal!

TIPS!Om du er uheldig og fr eggeskall i omelettrren kan du sile rren gjennom en sikt!

Beklager bildekvaliteten men per i dag har jeg kun mobilkamera til jeg fr fikset mitt ordentlige kamera.

Hva er ditt favorittfyll i en omelett? Kanskje jeg fr noen flere ideer! :D

Velkommen til Helmetrocks Kitchen!

S, da har jeg endelig somlet meg til lage meg en blogg, bedre sent enn aldri :)

Her vil jeg etterhvert skrible ned litt oppskrifter og forhpentligvis gi andre litt inspirasjon til prve seg i kjkkenet.

Spise bra, godt og riktig er en viktig del av mitt liv men det er viktig at det smaker godt og at det er gy ogs!

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller frste innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget fr.

Trenger du litt starthjelp finner du vre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vr engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
nsker du gjre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjr det lettere finne innlegg om akkurat det temaet du sker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vrt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkr for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

N som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vr dog oppmerksom p at det alltid m vre minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Nr du skal logge inn neste gang kan du gjre det fra vr forside p http://blogg.no/.

 

Vi hper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkr | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker kokkelere og eksperimentere p kjkkenet og prver hele tiden finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Hper du vil finne inspirasjon hos meg til prve noe nytt Flg med!