januar 2016

Pasta med Valnøtt & Grillet Paprika Pesto

Som jeg har nevnt før prøver vi å ha en kjøttfri dag i uken her hjemme hos oss, men noen ganger er det ikke så lett å finne inspirasjon til hva som kan serveres til middag som skal mette en to meter lang mann. Det går stort sett i noe bønnebasert da det metter en hel del, men repertoaret og oppfinnsomheten kan definitivt bli større! 

Forrige uke kom jeg over en oppskrift på en pesto basert på valnøtter og grillet paprika (HER) og tidligere denne uken var den på menyen her hos oss. Ah, den var altså så god!! Kjøpepesto kan være greit nok, men å lage selv slår kjøpepestoen langt ned i støvlene. Er du vegtarianer eller liker vegetarmat vil jeg absolutt få anbefale at du prøver denne. Det er kjempekjapt og veldig veldig enkelt. Og mannen her i huset ble god og mett :)

 

Du trenger:

 • 100 g valnøtter
 • 3 grillede paprika (jeg bruker de fra glass)
 • 25 g revet parmesan
 • 1 hvitløksfedd, hakket
 • 1 potte basilikum (spar litt til servering)
 • olivenolje
 • 50 g mascarpone *
 • salt & pepper
 • pasta

 

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rist valnøttene i en varm stekepanne og ha disse i food prosessoren (eventuelt en bolle og bruk stavmikseren) sammen med paprikaene som er grovhakket. Ha i parmesanen, hvitløken og basilikumen, samt litt olje og salt & pepper. Bruk blenderen til du har en passe jevn masse, ha gjerne i litt av pastavannet dersom du synes den blir for tørr. Smak til med mer salt & pepper dersom det trengs.

Sil av pastaen men ta vare på litt av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen på lav varme. Ha i pestoen, mascarponen, pluss 3-4 ss av pastavannet og rør rundt til mascarponen er smeltet. Ha i litt mer pastavann dersom du synes pestoen er for tykk. 

Server med hakkede valnøtter og basilikum til pynt, evt litt mer parmesan! 

*Om du ikke får tak i mascarpone kan du erstatte det med Philadelphia eller vanlig kremost fra Tine.Bildet er lånt fra  http://www.bbcgoodfood.com/recipes/walnut-red-pepper-pesto-pasta

#oppskrift #middag #vegetar #pasta #tips #mat

Enkel & Rask Ramen (Kylling Nudel Suppe)

I det siste har vi sett en del på en Netflix-serie som heter Mind of a Chef og i første sesong er det stort sett kokken Daniel Chang vi får følge. Hans lidenskap er ramen nudler og rettene han disker opp med frister virkelig etter juleperioden hvor iallefall jeg har vært ganske så matlei. Han lager en kraft fra scratch som er suppebasen til nudlene, men denne tar minimum 12 timer å lage. Ikke veldig komplisert, men i hverdagen er ikke 12-timers middager helt mulig her i huset så jeg har vært opphengt i å finne en enklere versjon og det fant jeg! Oppskriften fant jeg HER, men alle ingrediensene var ikke så lett og oppdrive på nærbutikken så jeg endret litt på den og jeg kan skrive under på at det ble himmelsk godt! Retten tar omkring en time å lage, men den gjør seg selv for det meste, så komplisert er det absolutt ikke.

I kuldeperioden som har herjet siste tiden er det skikkelig comfortfood med en rykende varm kyllingsuppe med enkle, rene & gode smaker. Mitt neste prosjekt blir å lage suppen på hel fugl og det skal jeg definitivt dele resultatet av her også!

Du trenger:

 • 2 kyllingbryst
 • 1 ss smør
 • 2 ts sesamolje
 • 2 ts frisk ingefær, finhakket
 • 3 hvitløksfedd
 • 3 ss  soya saus
 • 1 l god kyllignbuljong
 • 3-4 finhakket champignon eller annen sopp
 • 2 egg
 • 2-3 vårløk, finhakket
 • 1 pk nudler *

Slik gjør du:

Stek kyllingbrystene slik du ønsker det først. Vi delte hver filet i midten og brukte kjøtthammeren til å banke de flate (butterfly chicken). Vi lagde så en blanding av mel og sesamfrø, salt & pepper på en tallerken og vispet ett egg i en bolle ved siden av. Vi vendte så kyllingen i egget og videre så i paneringen og stekte de tynne filetene kjapt i pannen med smør til filetene ble gyldne og sprø. Ha de så i en ildfast form.

Finhakk hvitløken og ingefæren og fres denne myk i en blanding av smør og sesamolje en den kjelen du skal bruke til å lage suppen i. Når det er mykt og blankt har du i soyasausen og lar det putre i et par minutter før du har i kyllingbuljongen. La dette så koke 20 minutter uten lokk før du har i finhakket sopp. Småkok suppen videre i en halvtimes tid og smak til underveis. Ha i mer soyasaus, buljong eller andre ingredienser dersom du føler det trengs. 

Mens suppen koker, koker du eggene. Disse skal være bløtkokt. Kok nudlene etter anvisning på pakken og sil av vannet. 

Kyllingfiletene ettersteker du på 120 grader i ovnen til de er gjennomstekt. Det tar ikke lang tid dersom du lager kyllingen slik jeg gjorde, og kyllingen blir veldig saftig på denne måten!

Ha nudler i en bolle og hell rykende varm suppe over og dander med egg & finhakket vårløk. Skjær kyllingen i skiver og legg på til slutt.

Voila! Enjoy, kjempegod, varmende kylling ramen suppe! 


Bildet er lånt fra originaloppskriften da jeg glemte helt foto underveis i min kokkelering!

(NB! Egentlig skal vel suppen siles, slik at man kun har den klare kraften, men jeg liker best å ha med alle godsakene kraften er kokt med så jeg dropper det)

#oppskrift #middag #suppe #ramen #nudler #kylling

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet og prøver hele tiden å finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Håper du vil finne inspirasjon hos meg til å prøve noe nytt Følg med!

hits