januar 2016

Pasta med Valntt & Grillet Paprika Pesto

Som jeg har nevnt fr prver vi ha en kjttfri dag i uken her hjemme hos oss, men noen ganger er det ikke s lett finne inspirasjon til hva som kan serveres til middag som skal mette en to meter lang mann. Det gr stort sett i noe bnnebasert da det metter en hel del, men repertoaret og oppfinnsomheten kan definitivt bli strre!

Forrige uke kom jeg over en oppskrift p en pesto basert p valntter og grillet paprika (HER)og tidligere denne uken var den p menyen her hos oss. Ah, den var alts s god!! Kjpepesto kan vre greit nok, men lage selv slr kjpepestoen langt ned i stvlene. Er du vegtarianer eller liker vegetarmat vil jeg absolutt f anbefale at du prver denne. Det er kjempekjapt og veldig veldig enkelt. Og mannen her i huset ble god og mett :)

Du trenger:

  • 100 g valntter
  • 3 grillede paprika (jeg bruker de fra glass)
  • 25 g revet parmesan
  • 1 hvitlksfedd, hakket
  • 1 potte basilikum (spar litt til servering)
  • olivenolje
  • 50 g mascarpone *
  • salt & pepper
  • pasta

Slik gjr du:

Kok pastaen etter anvisning p pakken. Rist valnttene i en varm stekepanne og ha disse i food prosessoren (eventuelt en bolle og bruk stavmikseren) sammen med paprikaene som er grovhakket. Ha i parmesanen, hvitlken og basilikumen, samt litt olje og salt & pepper. Bruk blenderen til du har en passe jevn masse, ha gjerne i litt av pastavannet dersom du synes den blir for trr. Smak til med mer salt & pepper dersom det trengs.

Sil av pastaen men ta vare p litt av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen p lav varme. Ha i pestoen, mascarponen, pluss 3-4 ss av pastavannet og rr rundt til mascarponen er smeltet. Ha i litt mer pastavann dersom du synes pestoen er for tykk.

Server med hakkede valntter og basilikum til pynt, evt litt mer parmesan!

*Om du ikke fr tak i mascarpone kan du erstatte det med Philadelphia eller vanlig kremost fra Tine.



Bildet er lnt fra http://www.bbcgoodfood.com/recipes/walnut-red-pepper-pesto-pasta

#oppskrift #middag #vegetar #pasta #tips #mat

Enkel & Rask Ramen (Kylling Nudel Suppe)

I det siste har vi sett en del p en Netflix-serie som heter Mind of a Chef og i frste sesong er det stort sett kokken Daniel Chang vi fr flge.Hans lidenskap er ramen nudler og rettene han disker opp med frister virkelig etter juleperioden hvor iallefall jeg har vrt ganske s matlei. Han lager en kraft fra scratch som er suppebasen til nudlene, men denne tar minimum 12 timer lage. Ikke veldig komplisert, men i hverdagen er ikke 12-timers middager helt mulig her i huset s jeg har vrt opphengt i finne en enklere versjon og det fant jeg! Oppskriften fant jeg HER, men alle ingrediensene var ikke s lett og oppdrive p nrbutikken s jeg endret litt p den og jeg kan skrive under p at det ble himmelsk godt! Retten tar omkring en time lage, men den gjr seg selv for det meste, s komplisert er det absolutt ikke.

I kuldeperioden som har herjet siste tiden er det skikkelig comfortfood med en rykende varm kyllingsuppe med enkle, rene & gode smaker. Mitt neste prosjekt blir lage suppen p hel fugl og det skal jeg definitivt dele resultatet av her ogs!

Du trenger:

  • 2kyllingbryst
  • 1ss smr
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts frisk ingefr, finhakket
  • 3 hvitlksfedd
  • 3 ss soya saus
  • 1 l god kyllignbuljong
  • 3-4 finhakket champignon eller annen sopp
  • 2egg
  • 2-3 vrlk, finhakket
  • 1 pk nudler *

Slik gjr du:

Stek kyllingbrystene slik du nsker det frst. Vi delte hver filet i midten og brukte kjtthammeren til banke de flate (butterfly chicken). Vi lagde s en blanding av mel og sesamfr, salt & pepper p en tallerken og vispet ett egg i en bolle ved siden av. Vi vendte s kyllingen i egget og videre s i paneringen og stekte de tynne filetene kjapt i pannen med smr til filetene ble gyldne og spr. Ha de s i en ildfast form.

Finhakk hvitlken og ingefren og fres denne myk i en blanding av smr og sesamolje en den kjelen du skal bruke til lage suppen i. Nr det er mykt og blankt har du i soyasausen og lar det putre i et par minutter fr du har i kyllingbuljongen. La dette s koke 20 minutter uten lokk fr du har i finhakket sopp. Smkok suppen videre i en halvtimes tid og smak til underveis. Ha i mer soyasaus, buljong eller andre ingredienser dersom du fler det trengs.

Mens suppen koker, koker du eggene. Disse skal vre bltkokt. Kok nudlene etter anvisning p pakken og sil av vannet.

Kyllingfiletene ettersteker du p 120 grader i ovnen til de er gjennomstekt. Det tar ikke lang tid dersom du lager kyllingen slik jeg gjorde, og kyllingen blir veldig saftig p denne mten!

Ha nudler i en bolle og hell rykende varm suppe over og dander med egg & finhakket vrlk. Skjr kyllingen i skiver og legg p til slutt.

Voila! Enjoy, kjempegod, varmende kylling ramen suppe!


Bildet er lnt fra originaloppskriften da jeg glemte helt foto underveis i min kokkelering!

(NB! Egentlig skal vel suppen siles, slik at man kun har den klare kraften, men jeg liker best ha med alle godsakene kraften er kokt med s jeg dropper det)

#oppskrift #middag #suppe #ramen #nudler #kylling

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker kokkelere og eksperimentere p kjkkenet og prver hele tiden finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Hper du vil finne inspirasjon hos meg til prve noe nytt Flg med!

hits