hits

desember 2015

Himmelske Kokosmakroner

Her i huset er vi i full gang med juleforberedelsene! Og julebaksten begynner komme seg den og, og i dag var det kokosmakroner som stod for tur. En del av baksten skal g i julekurver som vi liker gi til familie og kokosmakroner er en selvflge i denne kurven! Noen dypper vi i mrk sjokolade og andre lar vi vre naturell, jeg klarer ikke bestemme meg for hvilke jeg liker best! Kokosmakronene jeg lagde i dag er myke og seige inni og med sjokolade rundt er det ikke langt unna Bounty som iallefall jeg synes er en av de beste sjokoladene jeg fr i butikken!

Duften av kokosmakroner som steker seg ferdig i ovnen... mmm, det lukter alts s godt av jul for meg :D

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kokosmasse

Slik gjr du:

Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett fr du har i sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Sett kjelen p middels varme og rr hele tiden med en sleiv. Massen er ferdig nr den er tykk slik at du kan forme kuler med en skje. Bruk to skjeer nr du former sm kuler p et stekebrett dekket med bakepapir.






Stek makronene p 180 grader midt i ovnen, i 10 minutter.

Avkjl p rist.. Maronene skal vre seige inni og spr utenp.

Dypp de gjerne delvis i smeltet sjokolade nr de er helt avkjlt og ha de i kjleskapet til de stivner!



Dette er de enkleste julekakene lage i verden, hper du prver selv!

#jul #julekaker #bakst #julegavetips #oppskrift

Julekaffe

Forrige helg var jeg en tur ute i byen p litt juleshopping og mellom slagene mtte vi ha en liten pause.

Uten for Espresso House lyste skiltet medNISSE-LATTE mot meg og da mtte jeg jo bare inn dit og ha en snn. Vi bestilte hver vr grillede bagel og selvflgelig Nisse-Latte, med krem... Mmmmm! Den var kjempegod! Deilig smak av kanel og kardemomme.. og krem!

Det m jo vre mulig f til hjemme ogs, s da har jeg prvd ut litt og kommet frem til en som var vel s god som Nisse-Latten til Espresso House og den vil jeg dele her!Og det er kjempeenkelt, s hvorfor ikke jazze opp kaffen litt i adventstiden!

Til en kopp trenger du ca 2 dl varm sterk kaffe, 1 ts brunt sukker, 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme.

Bland det trre i koppen fr du har over kaffen og rr til sukkeret er lst opp.

Ha p krem - MASSE krem! Og dryss p litt kanel p toppen - og voila! Julekaffe!



Jeg tar gjerne imot oppskrifter og tips til julekaffe i retur s om du har noen s del gjerne med meg!

#oppskrift #kaffe #julekaffe #drikke #tips #jul

Greske Gyros

Hvor glad jeg enn er i jul er det absolutt lov drmme seg litt bort til sommeren ogs! Vi reiser til Hellas nesten hver sommer, det har blitt en stor favoritt og mye av grunnen er maten. Jeg elsker gresk mat! Greske salater, oliven, souvlaki, stifado, kleftiko, saganaki.. .favorittene er mange! Men en av favorittene er en vi ofte lager her hjemme, spesielt i sommermnedene nr vi vil mimre tilbake til rets sommerferie eller som n, nr vi prver spise annen mat enn julemat hver dag. Og en av favorittene er gyros! For en tid tilbake fant jeg en oppskrift HERsom har blitt en gjenganger her hos oss og den er virkelig verdt prve ut! Gyros minner kanskje om en kebab, meneri mine yne mye mye bedre!

Du trenger:

  • 500 g renskret kjtt fra svinekoteletter
  • 1 fedd hvitlk
  • 1 rdlk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss rdvinseddikk
  • 1/2 ts honning
  • 2 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • salt & pepper
  • olje til steking

Slik gjr du:

Skjr kjttet i tynne strimler. Hakk lk og hvitlk smtt. Bland sammen kjtt, lk, hvitlk, olje, eddik, honning ogurtene i en bolle og la kjttet marinere s lenge du har tid, gjerne natten over men minst en time.

Dersom du bruker friske urter dobler du mengden som beskrevet over, alts 2 ts frisk timian osv!

Varm olje i en stekepanne og stek litt og litt av kjttet p hy varme til det er gjennomstekt. Smak til med salt & pepper.Etterhvert som kjttet er ferdigstekt kan du ha det i en ildfast form og holde det p lunk p lav varme i ovnen frem til servering. Dekk gjerne med aluminiumsfolie s det ikke blir trt!

Server med pitabrd, tzatiziki, tomat, lk og agurk - og pommes frites!

Nyt smaken av sommer i desember og drm deg bort!


Bildet er lnt frahttp://www.godt.no/#!/oppskrift/1858/gresk-gyros-med-spennende-krydder/widget

#oppskrift #mat #middag #sommer #gyros #hellas

Kjempegod Kyllingsalat

Innimellom er jeg matlei! I en peride her n har det gtt mye i litt tyngre mat; kjtt, saus, potet, gryte.. Da trenger jeg innimellom et hvileskjr og da er det ofte salat det gr i. Det er frisk, sunt, lett og veldig godt med de rette ingrediensene i!

I kyllingsalaten vi bruker lage har vi ganske masse forskjellig som ogs bidrar til gjre det til et fullverdig mltid. Har vi i litt ekstra pasta blir det oftest nok til lunsj dagen etterp ogs, s veldig ofte fr vi skal p en reise med bil eller buss lager vi kyllingsalat til middag kvelden fr og har med resten av salatenp tur dagen etter. Vi har kjpt en fancy salatbeholder med bestikk som klikkes fast p siden av beholderen samt et lite beger til dressing som settes fast i lokket. De selger det bla p TGR til en liten penge :) Vi bruker rett og slett ferdiggrillede kyllinglr fra butikken som vi steker litt ekstra.



Du trenger:

  • 3ferdiggrillede kyllinglr
  • 1 pk ruccola
  • 1 snackpaprika
  • 1/2 agurk
  • 1 avokado
  • 10-12 ste cherrytomater
  • 1/2 rdlk
  • 15-20 sorte eller grnne oliven
  • 1pk fetaost med soltrket tomat
  • 3 egg
  • pasta
  • salt & pepper

Slik gjr du:

Stek kyllinglrene i en panne med litt smr til skinnet har blitt sprtt p begge sider og ha disse til side. De skal bli godt stekt! Kok nsket pasta etter anvisning p pakken i lettsaltet vann eller med en kyllingbuljongterning for litt ekstra smak. Renn av vannet og la det avkjle litt. Kok eggene.

Kutt opp alle grnnsakene i nsket form og strrelse og ha det i en bolle med ruccolaen. Skjr lk alltid sist ellers setter det en lksmak p de neste grnnsakene du kutter opp og det smaker ikke alltid like godt nr det er i salat. Jeg skjrer lken i tynne tynne skiver nr jeg har det rtt i salat.

Rens kyllinglrene nr de er passe avkjlt og skjr i nskede biter. Nr kyllinglrene er stekt ekstra er skinnet sprtt s ha det ogs med! Ha i nsket mengde pasta, samt fetaosten med all oljen og bland sammen i bollen. Pynt med skrelte egg som du har delt i to.

Til dressing er det kjempegodt med vanlig lettrmme som er rrt ut med karripulver - smak til!

Det passer kjempegodt til bde kyllingen og eggene!

#oppskrift #mat #middagstips #salat #kylling

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker kokkelere og eksperimentere p kjkkenet og prver hele tiden finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Hper du vil finne inspirasjon hos meg til prve noe nytt Flg med!