hits

desember 2015

Himmelske Kokosmakroner

Her i huset er vi i full gang med juleforberedelsene! Og julebaksten begynner å komme seg den og, og i dag var det kokosmakroner som stod for tur. En del av baksten skal gå i julekurver som vi liker å gi til familie og kokosmakroner er en selvfølge i denne kurven! Noen dypper vi i mørk sjokolade og andre lar vi være naturell, jeg klarer ikke bestemme meg for hvilke jeg liker best! Kokosmakronene jeg lagde i dag er myke og seige inni og med sjokolade rundt er det ikke langt unna Bounty som iallefall jeg synes er en av de beste sjokoladene jeg får i butikken! 

Duften av kokosmakroner som steker seg ferdig i ovnen... mmm, det lukter altså så godt av jul for meg :D 

Du trenger:

 • 4 eggehviter
 • 200 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 200 g kokosmasse

 

Slik gjør du:

Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett før du har i sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden med en sleiv. Massen er ferdig når den er tykk slik at du kan forme kuler med en skje. Bruk to skjeer når du former små kuler på et stekebrett dekket med bakepapir.


Stek makronene på 180 grader midt i ovnen, i 10 minutter.

Avkjøl på rist.. Maronene skal være seige inni og sprø utenpå.

Dypp de gjerne delvis i smeltet sjokolade når de er helt avkjølt og ha de i kjøleskapet til de stivner!

  

Dette er de enkleste julekakene å lage i verden, håper du prøver selv! 

 

#jul #julekaker #bakst #julegavetips #oppskrift

Julekaffe

Forrige helg var jeg en tur ute i byen på litt juleshopping og mellom slagene måtte vi ha en liten pause.

Uten for Espresso House lyste skiltet med NISSE-LATTE mot meg og da måtte jeg jo bare inn dit og ha en sånn. Vi bestilte hver vår grillede bagel og selvfølgelig Nisse-Latte, med krem... Mmmmm! Den var kjempegod! Deilig smak av kanel og kardemomme.. og krem!

Det må jo være mulig å få til hjemme også, så da har jeg prøvd ut litt og kommet frem til en som var vel så god som Nisse-Latten til Espresso House og den vil jeg dele her! Og det er kjempeenkelt, så hvorfor ikke jazze opp kaffen litt i adventstiden! 

 

Til en kopp trenger du  ca 2 dl varm sterk kaffe, 1 ts brunt sukker, 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme.

Bland det tørre i koppen før du har over kaffen og rør til sukkeret er løst opp.

Ha på krem - MASSE krem! Og dryss på litt kanel på toppen - og voila! Julekaffe! Jeg tar gjerne imot oppskrifter og tips til julekaffe i retur så om du har noen så del gjerne med meg!

#oppskrift #kaffe #julekaffe #drikke #tips #jul

 

Greske Gyros

Hvor glad jeg enn er i jul er det absolutt lov å drømme seg litt bort til sommeren også! Vi reiser til Hellas nesten hver sommer, det har blitt en stor favoritt og mye av grunnen er maten. Jeg elsker gresk mat! Greske salater, oliven, souvlaki, stifado, kleftiko, saganaki.. .favorittene er mange! Men en av favorittene er en vi ofte lager her hjemme, spesielt i sommermånedene når vi vil mimre tilbake til årets sommerferie eller som nå, når vi prøver å spise annen mat enn julemat hver dag. Og en av favorittene er gyros! For en tid tilbake fant jeg en oppskrift HER som har blitt en gjenganger her hos oss og den er virkelig verdt å prøve ut! Gyros minner kanskje om en kebab, men er i mine øyne mye mye bedre! 

 

Du trenger:

 • 500 g renskåret kjøtt fra svinekoteletter
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 rødløk
 • 3 ss olivenolje
 • 1 ss rødvinseddikk
 • 1/2 ts honning
 • 2 ts oregano
 • 1 ts timian
 • 1 ts rosmarin
 • salt & pepper
 • olje til steking

 

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i tynne strimler. Hakk løk og hvitløk smått. Bland sammen kjøtt, løk, hvitløk, olje, eddik, honning og urtene i en bolle og la kjøttet marinere så lenge du har tid, gjerne natten over men minst en time. 

Dersom du bruker friske urter dobler du mengden som beskrevet over, altså 2 ts frisk timian osv!

Varm olje i en stekepanne og stek litt og litt av kjøttet på høy varme til det er gjennomstekt. Smak til med salt & pepper. Etterhvert som kjøttet er ferdigstekt kan du ha det i en ildfast form og holde det på lunk på lav varme i ovnen frem til servering. Dekk gjerne med aluminiumsfolie så det ikke blir tørt!

Server med pitabrød, tzatiziki, tomat, løk og agurk - og pommes frites!

Nyt smaken av sommer i desember og drøm deg bort!


Bildet er lånt  fra http://www.godt.no/#!/oppskrift/1858/gresk-gyros-med-spennende-krydder/widget

 

#oppskrift #mat #middag #sommer #gyros #hellas

Kjempegod Kyllingsalat

Innimellom er jeg matlei! I en peride her nå har det gått mye i litt tyngre mat; kjøtt, saus, potet, gryte.. Da trenger jeg innimellom et hvileskjær og da er det ofte salat det går i. Det er frisk, sunt, lett  og veldig godt med de rette ingrediensene i! 

I kyllingsalaten vi bruker å lage har vi ganske masse forskjellig som også bidrar til å gjøre det til et fullverdig måltid. Har vi i litt ekstra pasta blir det oftest nok til lunsj dagen etterpå også, så veldig ofte før vi skal på en reise med bil eller buss lager vi kyllingsalat til middag kvelden før og har med resten av salaten på tur dagen etter. Vi har kjøpt en fancy salatbeholder med bestikk som klikkes fast på siden av beholderen samt et lite beger til dressing som settes fast i lokket. De selger det bla på TGR til en liten penge :) Vi bruker rett og slett ferdiggrillede kyllinglår fra butikken som vi steker litt ekstra.Du trenger:

 • 3 ferdiggrillede kyllinglår
 • 1 pk ruccola
 • 1 snackpaprika
 • 1/2 agurk
 • 1 avokado
 • 10-12 søte cherrytomater
 • 1/2 rødløk
 • 15-20 sorte eller grønne oliven
 • 1 pk fetaost med soltørket tomat
 • 3 egg
 • pasta
 • salt & pepper

 

Slik gjør du:

Stek kyllinglårene i en panne med litt smør til skinnet har blitt sprøtt på begge sider og ha disse til side. De skal bli godt stekt! Kok ønsket pasta etter anvisning på pakken i lettsaltet vann eller med en kyllingbuljongterning for litt ekstra smak. Renn av vannet og la det avkjøle litt. Kok eggene. 

Kutt opp alle grønnsakene i ønsket form og størrelse og ha det i en bolle med ruccolaen. Skjær løk alltid sist ellers setter det en løksmak på de neste grønnsakene du kutter opp og det smaker ikke alltid like godt når det er i salat. Jeg skjærer løken i tynne tynne skiver når jeg har det rått i salat.

Rens kyllinglårene når de er passe avkjølt og skjær i ønskede biter. Når kyllinglårene er stekt ekstra er skinnet sprøtt så ha det også med! Ha i ønsket mengde pasta, samt fetaosten med all oljen og bland sammen i bollen. Pynt med skrelte egg som du har delt i to.

Til dressing er det kjempegodt med vanlig lettrømme som er rørt ut med karripulver - smak til!

Det passer kjempegodt til både kyllingen og eggene!

#oppskrift #mat #middagstips #salat #kylling

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet og prøver hele tiden å finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Håper du vil finne inspirasjon hos meg til å prøve noe nytt Følg med!