Søtsaker

Eplekake med vaniljekrem

Nå er det offisielt høst og eplekake hører så definitivt til høsten for meg. Her i hagen bugner det av epler og pærer men det er ikke modent enda.. Men, da jeg fikk overlevert en fin bærepose med sommerepler så var det bare å sette i gang - eplekake måtte vi ha! Denne versjonen er kjempegod, med vaniljekrem inni.. det gjør den kanskje ekstra saftig. Holdbar er den også, den blir nesten bare bedre etter noen dager. 

Du trenger: 

 • 4 egg
 • 250 g sukker
 • 3 ss revet skall av appelsin
 • 2 dl kremfløte
 • 2 ts bakepulver
 • 350 g hvetemel
 • 100 g smeltet smør

Fyll:

 • eplebåter
 • sukker
 • kanel
 • nellik
 • en boks ferdig vaniljekrem 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis før du pisker i revet appelsinskall og kremfløte. Sikt i mel og bakepulver og bland godt før du har i smeltet smør. Rør til du har en klumpefri røre. Hell røren i en godt smurt form (jeg bruker springform 28 cm). Ha så på vaniljekrem i 'kladder' oppå røren. 

Rens og skjær epler i passe biter. jeg har ikke skrevet hvor mange, for jeg liker å bruke MASSE epler i eplekake. Bruk så mye eller lite du vil! Lag en blanding av sukker og kanel og litt malt nellik i en frysepose før du har eplene oppi og rister godt slik at sukker/krydderblandingen fordeles godt rundt på eplebåtene. Press så eplebåter rundt i kaken, så mye du vil. Til slutt har jeg litt ekstra sukker og kanel på toppen men det er jo helt valgfritt. 

Stek kaken på 180°C midt i ovnen ca 60- 70 minutter og avkjøl kaken i formen.

 

Bountykake

God ettermiddag!

Kokos og sjokolade sammen er en av de beste kombinasjonene av søtsaker jeg vet om! Bountysjokolade er den beste sjokoladen etter min mening, så da jeg kom over denne bloggen HER så var jeg solgt! Jeg hastet i butikken og fikk tak i de ingrediensene jeg manglet så var det bare å svinge seg rundt. Vi skulle ha middagsgjester samme kveld og kaken falt i smak, tilogmed hos en som ikke er så glad i kokos. Dette er en mektig kake, så den er vel mer som en konfekt. Det som ikke ble spist samme kveld og kvelden deretter og deretter havnet i fryseren i passe porsjonsbiter.

Dersom du er like glad i kokos som meg så vil jeg absolutt anbefale denne oppskriften!

Du trenger til sjokoladebunnen:

3 egg

150 g smeltet smør

1,5 dl hvetemel

3 dl sukker

4,5 msk kakao

2 tsk vaniljepulver

1 krm salt

100 g smeltet mørk sjokolade 

Du trenger til bountyfyllet:

En boks søt kondensert melk 

250 g kokos

Topping:

200 g smeltet melkesjokolade

Sjokoladebunn: Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til bunnen. Kle en bakeform med bakepapir (jeg brukte en 28 cm springform), hell i røren og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. La kaken kjølne helt, gjerne i kjøleskapet etterhvert.

Bountyfyll: Bland kokos og kondensert melk og rør til du har en jevn masse. Når kakebunnen er helt avkjølt har du kokosmassen over og setter hele i kjøleskapet i ca 20 minutter så fyllet får stivnet litt.

Topping: Smelt sjokolade over et vannbad og hell så dette over kaken slik at hele dekkes med smeltet sjokolade. La kaken få stivne i kjøleskap og skjær opp i passe firkanter - og nyt!

Himmelske Kokosmakroner

Her i huset er vi i full gang med juleforberedelsene! Og julebaksten begynner å komme seg den og, og i dag var det kokosmakroner som stod for tur. En del av baksten skal gå i julekurver som vi liker å gi til familie og kokosmakroner er en selvfølge i denne kurven! Noen dypper vi i mørk sjokolade og andre lar vi være naturell, jeg klarer ikke bestemme meg for hvilke jeg liker best! Kokosmakronene jeg lagde i dag er myke og seige inni og med sjokolade rundt er det ikke langt unna Bounty som iallefall jeg synes er en av de beste sjokoladene jeg får i butikken! 

Duften av kokosmakroner som steker seg ferdig i ovnen... mmm, det lukter altså så godt av jul for meg :D 

Du trenger:

 • 4 eggehviter
 • 200 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 200 g kokosmasse

 

Slik gjør du:

Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett før du har i sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden med en sleiv. Massen er ferdig når den er tykk slik at du kan forme kuler med en skje. Bruk to skjeer når du former små kuler på et stekebrett dekket med bakepapir.


Stek makronene på 180 grader midt i ovnen, i 10 minutter.

Avkjøl på rist.. Maronene skal være seige inni og sprø utenpå.

Dypp de gjerne delvis i smeltet sjokolade når de er helt avkjølt og ha de i kjøleskapet til de stivner!

  

Dette er de enkleste julekakene å lage i verden, håper du prøver selv! 

 

#jul #julekaker #bakst #julegavetips #oppskrift

Kladdekake

 

I dag skulle mannen avgårde til sin gamle bestemor og hver gang han skal avgårde til henne bruker jeg sende med noen godsaker, og aller helst hjemmelaget. Opp gjennom årene har det vanket litt av hvert; hvetebakst, kaker, konfekt, syltetøy... Hun blir så glad hver gang så det er en fryd å få glede henne med noe godt!

I går satte jeg derfor igang med å lage en sjokoladekake! Jeg bruker å lage en browniekake med litt appelsin og mørk sjokolade, men jeg hadde ikke ingrediensene i hus og etter en lang dag med jobb orket jeg ikke gå i butikken, så jeg googlet litt rundt og endte med denne kaken som jeg fant på bloggen til Det Søte Liv. Jeg justerte bittelitt da jeg ikke er så glad i vaniljesukker. Dette byttet jeg ut med vaniljepulver, men det er jo bare en smakssak. 

Dessverre ble turen til bestemor avlyst da mannen hoster og harker og er syk. Heldigvis har vi jo kaken og det er en bra medisin for en febersyk mann! Egentlig var planen å fryse deler av den, men den har fått ben å gå på og vips er det knapt noe kake igjen å fryse! Kaken er seig og god, akkurat slik jeg liker en sjokoladekake, så jeg anbefaler virkelig å prøve denne! jeg vet iallefall at om ikke så lenge skal jeg lage en til som skal videre til bestemor, og om turen skulle blitt avlyst igjen så kan jeg garantere at den uansett ikke får være lenge i vårt hus :) 

Du trenger:

 • 100 gram smør
 • 3 dl sukker
 • 1,5 dl hvetemel
 • 4 ss bakekakao
 • 0,5 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 egg

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret på lav varme og la det avkjøle. Rør sammen alt det tørre i en bakebolle og ha i smeltet smør og eggene og rør så dette sammen til en jevn og klumpfri masse. Ha deigen i en liten form (ca 20 cm i diameter) som du har kledd med bakepapir i bunnen. Stek på midterste rille i ca 35 minutter.

La kaken avkjøle i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Dryss på litt melis med en sikt.

La kaken få stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig,  men det betyr ikke at den ikke er gjennomstekt.

 #kaker #oppskrift #sjokoladekake #brownie #chocoholic 

, Oslo

Velkommen til Helmetrocks Kitchen! Bloggen min vil i hovedsak handle om mat, derav navnet. Jeg elsker å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet og prøver hele tiden å finne frem til gode og sunne - men smakfulle og retter. Håper du vil finne inspirasjon hos meg til å prøve noe nytt Følg med!

hits