Dim Sum – Siu Mai Dumplings

Er det en rett jeg bare aldri blir lei så er det dumplings! Tidligere spiste jeg det kun når jeg var ute og de tilfeldigvis hadde det på menyen, men så fikk jeg så lyst til å prøve og lage dette selv. Jeg surfet litt rundt på nettet og kom over denne oppskriften HER og det har blitt en stor favoritt her i huset. Også for gjester som har kommet forbi som også har smakt! Første gang jeg skulle lage de så tenkte jeg at ingrediensene var litt rare men etter å ha prøvd så skjønner jeg at det er akkurat slik det skal være. Nå har jeg anskaffet meg dampkoker i bambus, men tidligere brukte jeg vanlig damprist og det fungerte også helt fint. Fordelen med bambusdampkokeren er at jeg har flere etasjer og da kan lage mange av gangen! Disse får nemlig ben å gå på, de går fort unna når de kommer på bordet. 

Du trenger:

Til ca. 20 dumplings

  • 400 g svinekjøttdeig
  • 150 g scampi, grovkuttet
  • 15 g shiitake eller aromasopp, grovhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 ts hvit pepper, malt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts maismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts østersaus
  • 1 ss cherryeddik eller rødvinseddik
  • 2 ss kaldt vann
  • 1 pakke wonton wrap

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt sammen i en stor bolle. Ha ca en spiseskje med blandingen på et wonton ark og klem godt rundt slik at det bare en liten åpning på toppen (se bilde!). Jeg har små spesialtilpassede bakeark med hull til min bambussteamer, men om du ikke har det så smør godt med olje og legg de små dumplingsene med passelig avstand og damp i ca 7-10 minutter. 

Bon apetit, jeg lover at det smaker! 

 

Dipp dumplings i soyasaus og spis! Yum!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg