Minestronesuppe

Brr! I dag har jeg en sånn kald dag der jeg ikke får varmen i kroppen og det eneste som kan hjelpe på det er en laaang varm dusj og et ullpledd og en stor bolle rykende varm suppe. Nå som høsten er her kjenner jeg at vi gjerne skulle hatt en peis her i det nye huset, men stearinlys og ullpledd skal nok få meg gjennom halvåret som kommer med kalde gufs. Hver høst får jeg sånn veldig lyst på suppe, supper i alle former! Etter at man har kuttet og skjært det som skal i suppen synes ikke jeg det tar så fryktelig mye lenger tid å lage suppen fra grunn enn å røre sammen en ferdigpose og jeg er ikke i tvil om hva som smaker best. I dag står hjemmelaget Minestronesuppe på menyen, og oppskriften jeg deler her er alltid populær hjemme hos oss – håper du prøver også!

Du trenger:

  • 1 gul løk
  • 1 pakke bacon
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • rød chili
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 vårløk
  • ca 7 dl grønnsakskraft (eller buljong)
  • 1 boks hvite bønner (kokte)
  • 2 dl pasta
  • salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken, gjerne litt al dente.

Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter og del baconet i passe små biter. Fres baconet i litt olje i en gryte til det er godt stekt og har fått litt farge. Tilsett løk, hvitløk og gulrøtter og fres det litt til til løken er blank. Ha så i 1 boks med gode hermetiserte tomater, vårløk i skiver samt finhakket chili. Mengden chili du vil ha kommer an på hvor spicy og hot du liker suppen (jeg har i ca en halv chili uten stein, det er passe hot for meg som ikke er så glad i sterk mat). Tilsett grønnsakskraft eller buljong og la suppen småkoke i 20-30 minutter til gulrøttene er møre. På slutten av koketiden tilsetter du bønnene og den ferdigkokte pastaen.

Smak til med salt og pepper og server rykende varm suppe med litt revet parmesan og eventuelt friske urter om du har det for hånden. 

Noen ganger dundrer vi til med et ostesmørbrød eller hvitløksbaguett på si også, det er så godt!

Fortell meg gjerne hva du synes?

4 kommentarer

Siste innlegg