Sage and Onion, Chicken and Sausage

Her om dagen ramlet jeg innom en oppskrift av Nigella Lawson og tenkte umiddelbart at dette måtte jeg teste ut: ONE PAN SAGE AND ONION CHICKEN AND SAUSAGE. Jeg aner ikke hvordan jeg kan oversette retten til godt norsk 🙂 Høsten sniker seg merkbart innpå, mer og mer for hver dag. Så en skikkelig panne med godsaker som godgjorde seg i ovnen i lang tid var skikkelig deilig etter en litt hutrende dag. Ingrediensene er lett å få tak i og jeg elsker smaken av salvie. Når det gjelder pølse så foreslår Nigella engelske rå pølser men nevner at man fint kan bruke chorizo. Jeg hadde liggende rå pølser med smak av hvitløk og paprika og det funket som bare det (jeg ville trolig ikke bruk vanlige grillpølser for eksempel, men det er jo smak og behag). Kyllinglårene marinerte jeg over natten, så lager retten seg selv omtrent etter det. I originaloppskriften bruker Nigella 2 kilo kylling, vi er bare to og jeg brukte 2 store lår fra Stange men jeg brukte samme mål på marinaden, bare litt mindre olje. Det fungerte helt fint, så her kan du bruke opp til 2 kilo kylling om du vil, eller du kan bruke mindre slik som jeg gjorde.

Du trenger:

 • 1 stor gul løk
 • 1 dl olje
 • 2 ts Dijon sennep
 • 1 ss tørket salvie
 • pepper
 • 1 sitron
 • 1 ss Worchestershire saus
 • et stort kyllinglår per person
 • gode pølser

Slik gjør du:

Skrell og del løken inn i passe store båter og ha dette i en frysepose med oljen, sennep, tørket salvie, litt pepper, sitron saften fra 1 sitron samt de utskvisede delene fra sitronen og Worchestershiresausen. Klem og rist godt på posen slik at alt blander seg og legg oppi kyllinglårene. Legg posen med kylling i kjøleskapet og la det marinere over natten. 

Varm ovnen til 220 grader og la kylling få romtemperatur før du har den i en stor ildfast form sammen med alt fra marinaden. Ha pølsene i formen og la det hele steke i 1 time og 15 minutter. Snu litt på pølsene underveis slik at de blir jevnt stekt.

Server herligheten med litt fersk salvie og en god potetgrateng 

(I min iver etter å smake så glemte jeg helt å ta bilde, så jeg har lånt dette fra Google. Jeg kommer til og lage dette igjen og da kommer bildet!)

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg