Koreansk Beef Bulgogi

Her kommer en vri på fredagstacoen – koreansk Beef Bulgogi! Deilig marinert biffkjøtt & ris servert i sprø hjertesalat.. Vi lagde dette nå i helgen som var og det var jammen en slager som kommer til å bli servert flere ganger, og gjerne til gjester. Vi har ingen fast fredagstacotradisjon her i huset, men det kan godt være at denne variasjonen kan bli det. Dette er en forholdsvis enkel men likevel veldig smakfull rett. Start gjerne med marineringen kvelden før, jo lenger kjøttet får godgjort seg, jo bedre. Men har du ikke tiden til rådighet, eller ikke klarer å vente så holder det også med noen timer.

Du trenger: 

  • 800 gram entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rødløk
  • 11⁄2 dl sesamolje
  • 1 dl Kikkoman soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 1⁄2 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk hjertesalat
  • Sriracha 
  • 1⁄2 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl ris (gjerne sushiris)
  • 3-4 ts risvineddik
  • 2 ss sesamfrø

Slik gjør du:

Finhakk rødløken og koriander, riv ingefær og hvitløk og ha dette i en bolle. Hell over soyasaus og sesamolje og sesamfrø. Bland godt sammen. Skjær kjøttet i tynne strimler og ha dette i bollen med marinaden, bland godt sammen. Sett bollen i kjøleskapet, gjerne natten over, men minst i noen timer. 

Kok risen etter anvisning på pakken. La den avkjøle noe før du blander inn risvineddiken (smak til) og sesamfrø.

Skyll hjertesalatbladene godt og legg de til tørk på kjøkkenpapir. 

Stek det marinerte biffkjøttet kjapt i en varm stekepanne, gjerne i flere omganger.

Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og stekte kjøtt. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander og nyt en annerledes taco! 

Oppskriften fant jeg først HER, men har gjort om bittelitt på noen målene etter min smak og behag

#oppskrift #matglede #matprat #middagstips #biff

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg